tiistai 15. toukokuuta 2018

Itsensä kehittäminen kohti uutta minää?


Tämä blogiteksti käsittelee ajatuksiani siitä, voiko ihminen muuttua, henkisestä kasvusta ja ajattelumaailman kehittymistä.


Olen itse elävä esimerkki siitä, että ihminen voi muuttua, jos vaan haluaa. Siinä menee aikaa, se ei voi tapahtua silmänräpäyksessä, se vaatii aikaa, sitoutumista ja asioiden ajattelemista uudestaan. Joku viisas on joskus sanonut, että asiasta tulee tapa, kun sitä tarpeaksi useasti toistaa. "Kertaus on opintojen äiti", niinhän sitä sanotaan ja uskon vahvasti näin. Eihän sinusta voi tulla maailman kuulua laulajaakaan, jos takana ei ole monia monia laulutreenejä ja keikkoja, asioita jotka ovat valmistaneet sinua tähän hetkeen.

Olen itse varmasti jo monia vuosia halunnut kehittyä ihmisenä, ajattelevana yksilönä, mutta vasta nämä viime vuodet olen tajunnut, että parempaan suuntaan ollaan menossa ja ajatusmaailmani on siinä sivussa muokkaantunut eri suuntaan.

Varmasti monet, jotka tunsivat minut vuosia vuosia sitten, käyttäisivät kuvaillessaan minua tallaisia adjektiiveja; ujo, hiljainen, kenties takertuva?, mukavuudenhaluinen, kenties hieman lapsellinen, naiivikin? Kuitenkin kaveriporukassa se hillitön nauraja ja rohkea ihminen.
 Halusin kehittää itseäni, sillä olin lopen kyllästynyt siihen, että jännitin aivan liikaa uusia tilanteita, uskalsin hädin tuskin puhua mitään, kurkkua aristi ja vain pieni, hento hiljainen ääni pääsi sisältäni.
 Tiedän, etten edelleenkään täytä maailman sosiaalisin ihminen- kriteereitä, mutta olen kuitenkin saanut kuulla ystäviltänikin, miten olen vuosien saatossa muuttunut, tullut rohkeammaksi ja avoimemmaksi. Enhän esimerkiksi n. 9 vuotta sitten olisi itsekkään uskonut, että tässä nykyhetkessä kipuan burleski-lavalle ja nautin siitä täysin rinnoin. Puhun avoimesti asioista tärkeiden ihmisten kanssa ja kehitän itseäni eteenpäin. Pohdin asioita ja niiden merkityksiä syvällisesti ja saan jonkinlaista tyydytystä suhteista, joissa voin olla avoin, asioita analysoiva oma itseni.
 Muutos lähtee sinusta itsestäni, juuri niinä hetkinä, kun olet siihen henkisesti valmis. Toki ulkopuoliset avut, kavereiden neuvot, valtamediat tms. vaikuttavat asiaan, mutta vain sinä itse olet vastuussa siitä, mitä haluat ja miksi haluat kehittyä.
 Ennen elin vain päivä kerrallaan, sen enempää oikeastaan miettimättä huomista. Nyt olen kuitenkin pyrkinyt siihen, että tavoittelen asioita tulevaisuudesta, rakennan sinne odotettavia asioita. Elän tavoitteideni toteutumisen eteen, sillä asioiden työstäminen on mukavaa ja vielä mukavampaa on sitten joskus nähdä se lopputulos. Älkääkö käsittäkö väärin, toisaalta elän myös hetkessä, teen juuri niitä asioita, mitkä tekee minut onnelliseksi, mutta myös luoden suunnitelmia ja tavoitteita tulevaa varten.
 Kehonpositiivisuus on paljon ollut viime aikoina esillä mediassa ja otsikoissa.  Olen itsekkin alkanut luottaa siihen ajatukseen, että riitän juuri sellaisena kuin olen – omana ihanana itsenäni. On paljon mukavampi katsella itseään peilistä lempeään äänensävyyn todeten, miten ihanalta kasvoni ja uusi tukkani näyttävätkään, kuin katsoa vain itseäni syyttävin sormin, miten olen lihava, liian isopäinen tms. Miksi haukkuisin itseäni, kun voin paljon paremmin silloin, kun kehun itseäni ja pidän itsestäni ja kropastani hyvää huolta?  Pitää olla kiitollinen siitä, mitä itsellään on. Jos jotain haluat kehittää, lähde ensin siitä lähtökohdasta, että olet s
inut itsesi kanssa – mutta tiedät pystyväsi parempaan ja kehittämään itseäsi nextille levelille!
 Haluan vain siis tällä tekstilläni todeta sen, että hyväksy itsesi juuri sellaisena kuin olet ja jos todella kaipaat muutosta, tiedosta, että se vie aikaa, eikä maali häämötä kovinkaan lähellä vielä, kun juuri olet aloittanut. Jokainen voi löytää kehittämiskohteita itsestään ja persoonastaan, uskon että suurin osa meistä voi muuttua, jos vain tarpeeksi löytyy tahtotilaa ja motivaatiota asiaan panostamiseen. Tee töitä asioiden ja omien unelmiesi eteen, sillä vain siten voit ne saavuttaa!


Päästä lähtenyt osa irti 😂
 Ajattelin, että tähän loppuun sopisi hieman "pilalle menneitä otoksia" itsestäni. Ensin mietin, että kehtaanko näitä julkaista, mutta sitten ajattelen, että mitä väliä sillä on mitä ihmiset ajattelee. Pitää myös osata nauraa itselleen! 👋
Ihan karsee tekohymy päällä 😁


   
  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti