keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Kehopositiivisuus - Mitä se minun mielestäni on?

Makaan tällä hetkellä bikineissä rannalla ottamassa aurinkoa. Nautin Suomen kesästä ja siitä, että olen sinut itseni kanssa. En välitä siitä, mitä muut musta ajattelevat, elän omaa elämääni. Miksi minun pitäisi heilauttaa korvaani sille, mitä joku on minusta mieltä? En ole langanlaiha, kiloja on kertynyt vuosien varrella ja vatsakkaroitakin löytyy. Silti makaan täällä tyytyväisenä ihmisten keskellä ja nautin olostani.






Kehonpositiivisuus ei ole minun mielestäni lihavuuden ihannointia, ei todellakaan! Enemminkin ajattelisin sanan kokonaisvaltaisena hyvinvointina! Ole sinut itsesi kanssa, vahva ja sä selviit mistä vaan! Asennetta!




"Älä välitä siitä, mitä muut susta ajattelee"
















Viime aikoina sosiaalisessa mediassa on puhuttanut paljon kehonpositiivisuus ja siitä sainkin inspiraatiota kirjoittaa itse tätä blogipäivitystä. Mielestäni kehonpositiivisuus yksinkertaisuudessaan tarkoittaa sitä, että ajattelet positiivisesti kehostasi, niinkuin meidän jokaisen kuuluisi. Kehosi kertoo eletystä elämästäsi, oli se minkä näköinen ja kokoinen tahansa. Miksi kuluttaisit omaa energiaasi arvostelemalla ja haukkumalla toista? Haluatko tosiaan elää elämääsi negatiivisuuden varjolla? Onko se sen arvoista? Mitä siitä saat itsellesi?



"Sä oot just hyvä tuollaisena kuin oot"







Ennen useastikin vertailin itseäni muihin, miten toisella on littanampi maha kuin minulla, silosemmat posket tai isommat tissit tms. Mitä siitä sain? Vain huonoa oloa, morkkista. Elin jossain oravanpyörässä, vetelin herkkuja kahdella kädellä suuhun, en ajatellut tai oikeastaan ajattelin hyvinkin vääristyneesti. Mitä väliä minulla on, kun ei kukaan tälläisestä läskistä välitä? Mitä sitten vaikka syön itseni niin, että turpoan kuin ilmapallo? Piilouduin usein myös vaatteiden alle, enhän halunnut näyttää ihmisille, että minulla oli jotain ongelmaa. Elin vain, koska oli pakko. Välillä ihan puistattaa, kun muistelen, minkälaisia ajatuksia tuohon aikaan päähäni pinttyikään.






Voin sanoa, etten tuolloin ollut onnellinen. Enkä väitä, etteikö huonoina päivinä ajatukseni palaisi samankaltaisiin soimauksiin itseäni kohtaan, osaan kuitenkin nostaa itseni sieltä nopeastikin ylös, enkä jää enää päiväkausiksi synkistelemään asioiden kanssa. Kukaan meistä ei ole täydellinen, eikä tarvitsekkaan, mutta tiedosta oma arvosi ja omat vahvuutesi, keskity niihin, sillä pääset pitkälle. Nauti siitä, että olet erilainen kuin toiset - se on kultaakin kalliimpaa!








"Hyväksi itsesi sellaisena kuin olet. Sitten, vasta sitten voit alkaa miettimään muutosta"






Itsekkin tiedostan kyllä, että ylipainoni voi pitkällä juoksulla aiheuttaa terveysongelmia, mutta uskon siihen, että jos en hyväksy itseäni tälläisenä kuin olet nyt, niin en voi myöskään muuttua. Olen sinut itseni kanssa nyt, mutta tavoittelen vielä tervellisempää ja monipuolisempaa elämää. Olen kokeillut itseäni ja kehoani vihaavana muutosta, muttei siitä tullut yhtään mitään. Lähtökohdat oli täysin väärät, sillä mieli maassa vastoinkäymiset eivät kasvata kuin asiaan ryhtyessä positiivisella mielellä, ne vain painaa sua lisää alaspäin, kun suhtaudut jo muutenkin valmiiksi asioihin negatiivisesti. 


 Kuitenkin, useat ovat vetäneet "terveys-kortin" tähän kehonpositiivisuus-ajatteluun mukaan, joten avasin tilannettani hieman tässä myös siitä,  vaikka olenkin sitä mieltä, että nämä on kaksi eri asiaa. Tiedän, että olen BMI:n mukaan tällä hetkellä ylipainoinen ja haluan siihen muutosta tulevaisuudessa - MUTTA se ei estä minua olemasta onnellinen tällä hetkellä. 







Tämä maailma kaipaa enemmän positiivisuutta, hyväksyvämpää ilmapiiriä, itsensä ja toisen arvostamista - Mikset aloittaisi jo tänään? Anna itsellesi kehu ja ystävällesi myös - jopa tuntemattomalle ihmiselle. Ja tehdään yhdessä askel kerrallaan tästä paikasta parempi elää! 💓





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti